Nederlandse taal  English language  Deutsche Sprache 

Personenwagen C 120 / 91 626 Au van die Museumspoorlijn STAR

NahmeWürttemberger
HerstellerMaschinenfabrik Esslingen (D)
TypCid-wü 98a
Baujahr1905
Spurweite1435 mm
StandortStadskanaal
Betriebsfähigkeit.ja
Gewicht15,14 ton
Länge über die Puffer13,05 m
Achsfolge2
Urspr. EigentümerKöniglich Württembergische Staats-eisenbahnen (K.W. St.E.B.), Deutsche Reichsbahn Gesellschaft (DRG), Deutsche Bundesbahn (DB), Mindener Kreisbahn (MKB), Westfälische Almetalbahn (WAB)
Historischen NummerCi 109 (MKB), 91 626 Augsburg
      
This text is not yet available in English

Dit rijtuig is in de zomer van 2006 overgenomen van de Westfälische Almetalbahn, samen met nog vier rijtuigen van hetzelfde type. Het zijn van oorsprong Württembergse rijtuigen, die na een lange geschiedenis en een stevige verbouwing bij de Mindener Kreisbahn uiteindelijk bij de WAB terecht kwamen, die ze in 2000 liet restaureren bij de werkplaats Rastatt (D).


Bij de STAR is dit rijtuig eind november 2006 als tweede Württemberger binnengenomen voor een kleine opknapbeurt, die twee maanden geduurd heeft. Hierbij zijn de balkonplafonds in oude kleur en stijl teruggebracht, is op een aantal plaatsen roest verwijderd, het vele houtwerk geschilderd, zijn de ramen geschilderd en gangbaar gemaakt en het toilet grondig onder handen genomen. Tevens zijn de verlichting en de verwarming nagekeken en getest. In de loop van de tijd zullen nog wat kleinere zaken worden afgemaakt.

Daten verwalted durch:
Tim Goorman, email: timgoorman(a)gmail.com
Ersetzen Sie (a) durch @, dies ist aus Spamschutzgründen erforderlich.